Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Artikler og nyheder

  25-02-2020

  Snedkeren - det levende materiales mester

  En arbejdsdag for en snedker er uforudseelig. For om man er inventar-, møbel- eller maskinsnedker, har man med træ at gøre. Et levende materiale, som man ikke arbejder med, men samarbejder med. Til gengæld får man unikke produkter. Det er en af grundene til, at det ældgamle fag oplever fremgang.

  18-02-2020

  Invitation til generalforsamling 2020

  Snedkersektionens medlemmer inviteres til generalforsamling i Snedkersektionen og i branchefællesskabet Dansk Byggeindustri onsdag den 18. marts 2020 i Carlsberg Byen, Valby Langgade 1, 1799 København V.

  10-02-2020

  Mangel på unge til at tage over, når de ældre håndværkere går på pension

  Alt for få unge vælger at uddanne sig til fx tømrer, murer eller snedker, når de er færdige med 9. eller 10. klasse. Samtidig er mange ældre håndværkere på vej på pension, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri, som vil have skærpet indsatsen for at få flere unge til at søge en bygge- og anlægsuddannelse.

  21-01-2020

  Se vinderne af DM i Skills

  Efter flere måneders træning og tre nervepirrende konkurrencedage er spændingen endelig udløst. Danmarks bedste lærlinge er fundet ved DM i Skills, hvor et hujende publikum hyldede vinderne i Bella Center i København.

  07-01-2020

  Kom til åbent arrangement i Københavns Snedkerlaug

  Til Snedkerlaugets åbne arrangement skal vi høre om vinduets historie, have råd og vejledning om hvilke vinduer, der egner sig bedst til hvilke formål, hvornår vinduer skal restaureres og udskiftes.

  11-12-2019

  15 snedkere er på vej til DM i Skills

  I januar 2020 skal 15 unge snedkerlærlinge dyste om at blive Danmarks bedste inden for hver deres fagområde. Syv af de kvalificerede snedkerlærlinge kommer fra medlemsvirksomheder i Dansk Byggeri.

  10-12-2019

  Det, vidste du ikke om juletræet!

  Juletræet er julens midtpunkt, men hvor meget ved du egentlig om træet, der i december står stolt og lyser i stuen? Vidste du for eksempel, at der sælges 1,5 millioner juletræer i Danmark, og at grantræet bruges i spær, vinduer og violiner?

  04-12-2019

  Test hvilken snedker du er

  Er du til computer og robotter, kvalitet, teknik og teamwork eller vil du lave møbler i verdensklasse? Tag testen og få svaret på om du matcher bedst med en maskin-, møbel eller bygningssnedker.

  04-12-2019

  673 fotos dystede om at vise unikt snedkerhåndværk

  Vi er vilde med snedkerhåndværk. Det viser den store deltagelse i den første fotokonkurrence, som Snedkersektionen i Dansk Byggeri står bag. Omkring 700 fotos dystede om førstepladsen i konkurrencen #snedkermade på Instagram, og kvaliteten af billederne var utrolig høj. Vinderen blev kåret på snedkernes netværksdag den 3. december 2019.

  28-11-2019

  Ud med discount - ind med bæredygtig kvalitet i boligen

  En stigende interesse for bæredygtig boligindretning og snedkerlavet inventar sætter en bremseklods i danskernes overforbrug. Billige discountmøbler erstattes af ægte snedkermøbler af god kvalitet med en lang levetid.

  30-10-2019

  Ny fotokonkurrence skal hylde godt snedkerhåndværk

  Med Instagram foto-konkurrencen #snedkermade retter Snedkersektionen i Dansk Byggeri blikket mod lækkert snedkerarbejde og snedkerfagets mange muligheder. Deltagerne i konkurrencen kan vinde designermøbler til hjemmet.

  28-08-2019

  Flotte VM-placeringer til ansatte på Dansk Byggeris medlemsvirksomheder

  Efter fire hårde og nervepirrende konkurrencedage er vinderne nu kåret ved VM i Skills, der i år blev holdt i den russiske by Kazan. Tre af deltagerne er ansat ved medlemmer af Dansk Byggeri, og to af dem kan rejse fra Rusland med en medalje.

  15-08-2019

  Bygningssnedker på vej mod VM

  Steffen Slott Jørgensen har allerede bevist, at han er Danmarks bedste bygningssnedkerlærling. Nu gælder det titlen som verdens bedste, når han skal til VM i Skills for bygningssnedkere i Rusland.

  15-05-2019

  Lokal snedkermester valgt til Dansk Byggeris bestyrelse

  Ejer af snedkervirksomheden Raaschou i Ballerup, Mads Raaschou, er på Dansk Byggeris årlige repræsentantskabsmøde valgt ind i organisationens hovedbestyrelse. Han vil være den lokale stemme for både små og store virksomheder i hovedstadsområdet.

  15-05-2019

  Mads Raaschou træder ind i Dansk Byggeris bestyrelse

  Mads Raaschou, der i forvejen er et kendt ansigt i Dansk Byggeri, er valgt som nyt medlem til Dansk Byggeris bestyrelse.

  06-05-2019

  Film: Mød snedkerne fra DM i Skills

  Snedkersektionen var med til DM i Skills 2019. Her mødte vi bl.a. bygningssnedker Steffen Slott Jørgensen, bygningsnedker Tobias Preilev Hansen og møbelsnedker Jonas Rønne Nielsen, som fortalte, hvorfor det er fedt at være snedker.

  03-05-2019

  Egeværk modtager Snedkerprisen 2019

  Tradition og innovation. Det var nogle af de ord, der blev brugt til at beskrive det moderne møbelsnedkeri, Egeværk, som modtog Snedkerprisen 2019 på 150.000 kr.

  17-04-2019

  Steffen er den bedste bygningssnedker

  50.000 tilskuere gjorde Steffen Slott Jørgensens arbejde under DM i Skills til noget helt andet end det, han kender fra hverdagen som bygningssnedkerlærling hos Hoffmann A/S i Næstved. Men Steffen holdt til presset og endte med at vinde DM i Skills.

  02-04-2019

  Træet vandt, da Amalie skulle vælge en uddannelse

  Amalie Maar havde gang i overstregningstusserne, da hun skulle vælge en erhvervsuddannelse. Til sidst stod der bygningssnedker tilbage. Et valg, som Amalie har været meget tilfreds med. Se film i bunden af artiklen.

  16-03-2019

  2.800 flere praktikpladsaftaler og et besøg af Statsministeren

  Sidste år oprettede danske virksomheder 37.000 nye praktikpladser. Det er 2.800 flere end i 2016, og flere end 2.000 af dem var på bygge- og anlægsvirksomheder. Et flot resultat, der resulterede i et besøg af Statsministeren på Raaschou Snedkeri.

  15-03-2019

  Unge rollemodeller øger optaget på snedkeruddannelserne

  Sidste år kunne snedkervirksomhederne oprette hele 60 procent flere praktikpladser end årene før. Ud over en koncentreret indsats fra snedkervirksomheder og andre aktører, har Snedkernes Uddannelser gjort brug af et effektivt våben i kampen om de unge.

  11-01-2019

  Vind 150.000 kr. for et veludført snedkerarbejde

  Der er nu åbent for indstillingen af projekter til Snedkerprisen 2019. Prisen uddeles af Københavns Snedkerlaug som en anderkendelse af snedkerprojekter, der afspejler tradition og innovation, bæredygtig bevidsthed samt kvalitet og funktionalitet. Prisen er på 150.000 kr.

  26-11-2018

  Ud med discount - ind med bæredygtig kvalitet i boligen

  En stigende interesse for bæredygtig boligindretning og snedkerlavet inventar sætter en bremseklods i danskernes overforbrug. Billige discountmøbler erstattes af ægte snedkermøbler af god kvalitet med en lang levetid.

  16-11-2018

  Kvinder strømmer til træfagene

  En undersøgelse af Dansk Byggeri viser, at der de seneste fem år er flere og flere kvinder, der har fået øjnene op for uddannelser som snedker og tømrer.

  13-11-2018

  Annette er snedkermester og en sand Boss Lady

  Annette er Snedkersektionens helt egen Boss Lady. Hun er en af de rollemodeller, som skal få flere piger til at se muligheder i en fremtid inden for bygge- og anlægsbranchen i projektet Boss Ladies, som Dansk Byggeri er med i.

  13-11-2018

  En af Danmarks mest eftertragtede gelændersnedkere

  Det er ikke svært at forstå, at Annette Storm Daley, møbel- og gelændersnedker samt indehaver af Storm Møbler, er en af de mest eftertragtede møbelsnedkere i Danmark. Hun har nemlig det helt rigtige øje for detaljen.

  12-11-2018

  Ny hjemmeside til Snedkersektionen

  Det er nu blevet nemt og overskueligt for Snedkersektionens medlemmer at navigere rundt i praktisk viden og medlemstilbud. En ny hjemmeside – der er skræddersyet til medlemmerne – samler den viden, som mange snedkere efterspørger i hverdagen.