Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

2.800 flere praktikpladsaftaler og et besøg af Statsministeren

Sidste år oprettede danske virksomheder 37.000 nye praktikpladser. Det er 2.800 flere end i 2016, og flere end 2.000 af dem var på bygge- og anlægsvirksomheder. Et flot resultat, der resulterede i et besøg af Statsministeren på Raaschou Snedkeri.

I Snedkersektionen glæder vi os over, at det første delmål i trepartsaftalen nu er nået, og at det blev markeret med fint besøg hos medlemsvirksomheden Raashcou Inventarsnedkeri. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Undervisningsminister Merete Riisager, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard og adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Jacob Holbraad besøgte snedkeriet og fik sig en snak med både direktøren og lærlingene.

– Danmark har brug for flere faglærte. I øvrigt er det jo også dejligt at opleve unge mennesker med lys i øjnene, som vil det her, fordi de elsker faget. Ligeledes er det fantastisk at opleve en virksomhedsejer, som fem år efter, at han er færdiguddannet, laver sin egen virksomhed. I dag står han i spidsen for en virksomhed med 65 ansatte. Det er jo det Danmark skal leve af, siger statsmister Lars Løkke Rasmussen.

Der er gang i kedlerne i Danmark, og virksomhedernes ordrebøger er fyldte. Derfor er det afgørende, at der er praktikpladser nok til at uddanne de faglærte, der er brug for i Danmark.

- Grunden til, at jeg har lærlinge, er for at få uddannet den næste generation af svende hos mig, siger ejer af Raaschou Snedkeri, Mads Raaschou.

Fredag den 1. marts var der ansøgningsfrist for de unge folkeskoleelever, der skal at vælge en ungdomsuddannelse. Dansk Byggeri håber, at de mange nye praktikpladser er med til at tegne et mere attraktivt billede af en uddannelse i bygge- og anlægsbranchen – både hos de unge og deres forældre. 

– Det er enormt positivt, at vores virksomheder tager et stort ansvar og kvalificerer flere fremtidige faglærte. Der vil blive rift om dem. Arbejdet fortsætter, og vi skal først og fremmest fortsætte bestræbelserne på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, siger konsulent fra Snedkersektionen i Dansk Byggeri, Frederik Waitz Søborg.

Samtidig med at antallet af praktikpladser på bygge- og anlægsuddannelserne steg sidste år faldt antallet af skolepraktikker med ikke mindre end 25 procent.


Foto: Helene Kingo Christensen