Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bygningssnedker på vej mod VM

Steffen Slott Jørgensen har allerede bevist, at han er Danmarks bedste bygningssnedkerlærling. Nu gælder det titlen som verdens bedste, når han skal til VM i Skills for bygningssnedkere i Rusland.

For mange danskere står der sommerferie i kalenderen, men det gør der ikke hos Steffen Slott Jørgensen, der er bygningssnedkerlærling hos Hoffmann i Næstved. Hans førsteplads til DM i Skills i foråret sikrede ham nemlig en plads til VM. Nu har han sat skarpt ind på træningen frem mod den internationale Skills-konkurrence i Kazan i Rusland.

Udnytter hvert et minut
Steffen Slott Jørgensen udnytter et hvert øjeblik til at træne og forberede sig til VM for bygningssnedkere. Hver dag træner han på værkstedet sammen med sin træner, der hjælper ham med at få styr på de helt små detaljer og svære samlinger.

Deltagerne har på forhånd modtaget tre opgaver, som de kan forberede sig på. Når konkurrencen begynder, bliver den ene af de tre opgaver udtrukket, og derefter har de 22 timer til at løse opgaven. Der er indlagt ekstra udfordringer opgaven. Det betyder, at opgaven ændres minimum 30 procent i forhold til den oprindelige opgave, som de har træne på derhjemme.

– Når jeg træner på værkstedet, afprøver jeg forskellige variationer af opgaverne. Jeg laver nogle sværere detaljer, så jeg er forberedt på de ændringer, der kommer til opgaven under konkurrencen, siger Steffen Slott Jørgensen. 

De bedste bygningssnedkere
Steffen Slott Jørgensen har startet nedtællingen til den store konkurrence, som foregår den 22. – 27. august 2019.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at være med til VM, og jeg er spændt på at møde bygningssnedkerne fra de andre lande, siger Steffen Slott Jørgensen, som allerede har mødt et par stykker af de andre deltagere.

– Til DM mødte jeg en gæstedeltager fra Østrig, som også skal være med til VM. Han var en virkelig dygtig bygningssnedker. Jeg er ikke i tvivl om at niveauet er højere til VM. Her er det de bedste bygningssnedkerlærlinge fra hvert land, der deltager, siger Steffen Slott Jørgensen.

Tårnhøje forventninger
Mistanken om et højt niveau under konkurrencen slår ikke Steffen Slott Jørgensen ud af kurs. Han har en god støtte med, som er hans træner, hjælpetræner og familie. Den unge bygningssnedker er velforberedt og har derfor sat høje forventninger til sin egen præstation. 

– Nu er det ikke bare mig selv og min træner, jeg skal bevise noget overfor. Nu repræsenterer jeg hele Danmark til en stor international konkurrence. Derfor vil jeg gerne gøre det ekstra godt, siger Steffen Slott Jørgensen, der drømmer om en plads i top fem.


Steffen Slott Jørgensen er 20 år og går på EUX som bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole. Steffen kommer fra Borup og er til dagligt i lære hos Hoffmann A/S i Næstved. Foto: Ricky John Molloy.

 

Læs flere artikler fra Snedkersektionen