Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Flotte VM-placeringer til ansatte på Dansk Byggeris medlemsvirksomheder

Efter fire hårde og nervepirrende konkurrencedage er vinderne nu kåret ved VM i Skills, der i år blev holdt i den russiske by Kazan. Tre af deltagerne er ansat ved medlemmer af Dansk Byggeri, og to af dem kan rejse fra Rusland med en medalje.

Foto: Skills Denmark

Der var stor koncentration og præcision, da de tre deltagere under VM i Skills byggede værker som et vindue snedkereret i træ, Ruslands navn bygget op i mursten og detaljeret flisearbejde med forskellige motiver. 

Mere end 1.300 deltagere fra over 60 nationer og regioner har dystet i 56 forskellige fag under verdensmesterskaberne. Tirsdag aften blev deltagerne hyldet og vinderne kåret ved en storstilet afslutningsceremoni.

Samuel Birk Axelsen, der er ansat hos Kimbo A/S, kan tage hjem fra VM med en sjetteplads og en "Medallion of Excellence”, som bliver givet til de deltagere, der scorer ekstraordinært mange point, men som ikke modtager guld, sølv eller bronze.

Nikolaj Skydsgaard Hansen er i lære som murer hos HNN Byggefirma Videbæk ApS. Han blev placeret som nummer ni og modtog også en "Medallion of Excellence”.

- Det er mega fedt. Jeg er så mega glad. Det har virkelig været nervepirrende hele dagen, siger Nikolaj Skydsgaard Hansen.

Steffen Slott Jørgensen, der er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann A/S, blev placeret som nummer 19.

Brug for flere talenter i bygge og anlæg 
Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, glæder sig over, at bygge- og anlægsbranchen har så dygtige unge, der brænder for deres fag.

- At være kvalificeret til VM i Skills er en stor bedrift. Det er verdens dygtigste talenter, der stiller op i konkurrencen, så det er virkelig noget at være stolt af. Nogle af VM-deltagerne træner til det her i mere end et år, så konkurrencen er benhård, siger Louise Pihl.

Hun mener, at konkurrencen er med til at sætte spotlight på de mange spændende erhvervsuddannelser.

- Verdensmesterskaberne er en god måde at vise, hvor dygtig man kan blive, hvis man virkelig brænder for sit fag. Jeg håber, at det er med til at vække interessen for de faglige uddannelser hos flere unge. En erhvervsuddannelse inden for bygge og anlæg giver gode muligheder for at komme i arbejde. Og vi har brug for mange flere dygtige medarbejdere i branchen, siger underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl. 

I alt har 14 danske talenter kæmpet om at blive verdens bedste inden for deres fag.

Få et tilbageblik på WorldSkills 2019 med snedkerne 

 

Læs flere artikler fra Snedkersektionen