Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ud med discount - ind med bæredygtig kvalitet i boligen

En stigende interesse for bæredygtig boligindretning og snedkerlavet inventar sætter en bremseklods i danskernes overforbrug. Billige discountmøbler erstattes af ægte snedkermøbler af god kvalitet med en lang levetid.

Vi bruger lange weekenddage i discountmøbelkæderne og indretter vores hjem i et prisniveau, så interiør og møbler kan skiftes ud, når moden ændrer sig. Alene forrig år havde en enkelt af de store discountkæder 10,6 millioner besøgende, som købte nye møbler og andet interiør til hjemmet. Det betyder, at hver husstand i gennemsnit besøgte kæden mere end fire gange om året – og det er vel at mærke kun ét enkelt varehus. Det kan virke foruroligende og medføre et stort og unødvendigt spild af ressourcer, hvis vi hele tiden køber nyt og smider det gamle ud, mener Snedkersektionen i Dansk Byggeri. 

Ud med smid-ud-kulturen og ind med bæredygtighed
Heldigvis har smid-ud-kulturen fået en modpol. I dag oplever Snedkersektionen en tendens til, at flere og flere danskere er blevet mere kritiske i deres indkøb og gør overvejelser om produkternes livscyklus og deres cirkulære værdi.

For mange forbrugere bliver bæredygtig boligindretning et spørgsmål om at finde noget autentisk, unikt og kreativt. For eksempel farmors gamle designmøbler, et gammelt plankegulv, der har fået nyt liv som et lækkert spisebord eller en ny snedkerreol, der er tilpasset boligens form og udtryk. Forbrugerne stiller krav til, at møblerne er lavet i en god kvalitet og i et materiale, der kan holde i mange år. Også selvom det betyder, at man på kort sigt må betale ekstra for produktet. Det giver nydelsesværdi, og regningen udligner sig også på lang sigt. 

Det gode håndværk er i høj kurs
Snedkersektionens medlemmer oplever en stigende interesse hos forbrugerne for at skabe sin egen visuelle identitet i hjemmet med kvalitets-møbler og inventar. Der tegner sig et billede af, at de bevidste forbrugere fravælger discount, fordi de hellere vil have kvalitetshåndværk, der kan holde i 100 år.

– Uanset om det er kærlighed til det gamle håndværk eller et fokus på bæredygtighed, der driver efterspørgslen, så er det en god udvikling, vi er inde i, siger konsulent for Snedkersektionen i Dansk Byggeri, Frederik Waitz Søborg.

Snedkersektionen forudser, at snedkerfaget i løbet af de næste 20 år bevæger sig i en mere bæredygtig retning, hvor der i stigende grad vil være fokus på individuel design, produktkvalitet og lang levetid.
 

Læs flere artikler fra Snedkersektionen