Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Unge rollemodeller øger optaget på snedkeruddannelserne

Sidste år kunne snedkervirksomhederne oprette hele 60 procent flere praktikpladser end årene før. Ud over en koncentreret indsats fra snedkervirksomheder og andre aktører, har Snedkernes Uddannelser gjort brug af et effektivt våben i kampen om de unge.

Snedkernes Uddannelser gør brug af rollemodeller, de kan nemlig holde døren på klem og vise små bidder fra hverdagen som snedker. På de sociale medier og www.blivsnedker.dk deler de deres personlige historier og oplevelser i faget. Det promoverer snedkeruddannelserne og kan få andre unge til at se mulighederne i en erhvervsuddannelse, som de ellers ikke havde valgt.

–  Rollemodellerne kan tiltrække andre unge på en helt anden måde, end vi ”voksne” kan, fordi de selv er unge og taler de unges sprog. Derudover kender rollemodellerne til de svære uddannelsesvalg og frustrationer over fremtiden, som mange unge står med, siger sekretariatschef hos Snedkernes Uddannelse, Hanne Pein.

Hos Snedkernes Uddannelser bruger de både kvindelige og mandlige rollemodeller med forskellige interesser og baggrunde. Forskellige rollemodeller giver nemlig en bedre mulighed for, at de unge møder en, de kan spejle sig i, og en der inspirerer dem. 

Maskinsnedkeren 
Christian er maskinsnedkerlæring og en af rollemodellerne hos Snedkernes Uddannelser. Han blev rollemodel for maskinsnedkeruddannelsen, fordi han gerne vil dele sin store passion for faget med andre unge.

– På et tidspunkt fortalte jeg en dreng om maskinsnedkeruddannelsen. Han fik et helt nyt syn på uddannelsen, og det resulterede i, at han i år starter som maskinsnedkerlærling. Jeg føler også selv, at jeg får en større indsigt i faget i takt med, at jeg fortæller mine historier videre til andre unge, siger Christian. 

De unge er stadig vilde med træ
I de seneste år er det blevet mere og mere populært blandt unge at arbejde med træ. Nye tal viser, at virksomhederne og skolerne gør en rigtig god indsats for at opsuge de mange unge træ-entusiaster.

- Fra 2017-2018 har snedkervirksomhederne oprettet hele 60 procent flere praktikpladser. Det er enormt positivt, at alle snedkeruddannelserne oplever fremgang i optaget. Det vidner om koncentreret indsats fra organisationer og virksomheder. Det kan vi godt være stolte over, men det gode arbejde skal fortsættes, siger konsulent for Snedkersektion i Dansk Byggeri, Frederik Waitz Søborg.


Rollemodel og miskansnedkerlærling, Christian. Foto: blivsnedker.dk

 

Læs flere artikler fra Snedkersektionen