Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vind 150.000 kr. for et veludført snedkerarbejde

Der er nu åbent for indstillingen af projekter til Snedkerprisen 2019. Prisen uddeles af Københavns Snedkerlaug som en anderkendelse af snedkerprojekter, der afspejler tradition og innovation, bæredygtig bevidsthed samt kvalitet og funktionalitet. Prisen er på 150.000 kr.

Foto: Vinder af Snedkerprisen 2018, Noma. 
Pressefotos fra dagensbyggeri.dk


Igen i år uddeles Snedkerprisen af Københavns Snedkerlaug med støtte fra Kirsten og Freddy Johansens Fond. Prisen belønner personer, firmaer, organisationer og bygherrer, som har deltaget i et byggeri, restaurering eller indretning, hvor den væsentligste del af snedkerarbejdet er udført i træ.

Prisen kan også gives til nyt møbeldesign, ny teknologi eller lignende af høj kvalitet, hvor der er leget med træ-relaterede materialer.

Hvad vinder prismodtageren?
Prisen er på 150.000 kr. og kan opdeles i flere portioner, såfremt Priskomiteen finder det nødvendigt.

Hvem kan modtage prisen?
Alle personer med en faglig profession i Snedkerbranchen samt arkitekter, designere, ingeniører og bygherrer kan modtage prisen.

Er der krav til den geografiske placering af snedkerprojektet?   
Det prisbelønnede projekt skal fortrinsvis være beliggende i Danmark. Derudover skal projektet være synligt for en stor del af offentligheden.

Hvilke parameter vurderes projektet på?
Projektet bedømmes på, hvor godt det afspejler tradition og innovation i udførelsen. Ved tradition forstås den håndværksmæssige bevidsthed og kvalitet. Ved innovation forstås brugen af nye metoder, redskaber og teknologier.

Projektet bedømmes desuden på, om det tilfører nye løsninger på traditionelle problemstillinger. Her fokuseres på forhold, der peger mod en bæredygtig bevidsthed i udførelse og brug.

Ydermere vurderes projektet på, om det opfylder et egentlig behov og giver funktionel værdi.

Hvordan indstiller jeg et projekt?
Du indstiller et projekt ved lave en kort beskrivelse af projektet og vedhæfte relevante billeder og skitser. Beskrivelsen af projektet må maksimum fylde en A4-side og vedhæftede billeder samt øvrige bilag må samlet set ikke overstige 5 MB.

Du skal sende din indstilling til: snedkerprisen2019@snedkerlauget.dk 

Hvornår er deadline for indstillingen?
Der er deadline for indstilling af projekter til Snedkerprisen 2019 den 14. februar 2019. Projekter der indsendes efter deadline tages ikke med i bedømmelsen.


 

Læs flere artikler fra Snedkersektionen